Elle fashionista

Jag börjar med att skriva det citat som jag lever efter; "Den som tog han bara fick".

Jag hoppas
att ni ser djupet i hela citatet! Det är nog det bästa citatet jag har hört, ska nog också tatuera in den på kroppen någonstans. Innebörden i citatet är att om en levande organism tar ett objekt, så får organismen det objektet. Objektet börjar alltså tillhöra organismen. Bästa!

Igår så var jag och Roxana och åt på Robbans Pizzeria. Supergott! Vi beställde in en Mozzarella(?) och enligt Roxana så smakade den inte så gott, men jag däremot gillade den skitmycket! Igår gick jag alltså upp några kilo, exakt hur många vet jag inte, tyvärr. Tjockare än Amir kan jag inte bli och smalare än Paow är jag absolut inte. Jag är någonstans däremellan, kanske i stil med Kenza?

Efter den
feta och goda pizzan vandrade vi hem till mig. Aseel kom även hon över. Jag tvingade tyvärr stackarna att kolla det sista avsnittet av Paris Hiltons new BFF med mig, men tro det eller ej, de var mer koncentrerade på serien än vad jag var!

Nu idag
har jag inte så mycket för mig, ska antagligen ta det lugnt ett tag. Senare mot kvällen kanske jag drar ut på en joggingrunda, nu är det nya tider! Träning på hög nivå! Jag satsar ju på Beach 2010! ;) Någon som hänger på?;D

Nu ska
ner för att kolla på "Unga mödrar" för att jag vill ju bli en ung mamma, eller jag menade pappa!

Vi ses efter ;)

Det är aldrig fel att bjuda på sig själv lite ;)

 


Krakhoe was great!

Tjena bloggen!!

Äntligen är jag hemma i Sverige. Krakow var underbart och vi hade det skitkul kan jag tala om för er. Jag tänker senare berätta lite mer om vad vi gjorde därborta, men detaljer tas bort, ni vet vad man säger, what happens in Krakow, stays in Krakow! ;P

Precis när jag klev över dörrtröskeln så skyndade jag mig snabbt in i duschen för att ta en lång och skön dusch. Jag var jättesmutsig och kände mig äcklig! Jag har de senaste dagarna inte sovit alls, så just nu känns det lite förfärligt, men inte ska det förstöra min dag. Sova gör man på natten och än så länge har natten inte kommit.

Snart ska jag hem till Roxana, vi ska vara idag och därefter ska vi till Robbans Pizzeria här i Tumba! Det ska bli jättegott och jag har helt ärligt längtat efter detta i år och dar! Aseel, svikaren, svek oss. Hon "hatar" pizza. Kan man ens göra det?! Jag fattar inte det. Vi ska iallafall ringa henne efteråt och då ska väl vi göra något tillsammans. Vad vet jag inte än så länge!:P

Nu väntar
Rox på mig så jag måste sticka. Ha det bra så hörs vi senare!

JUSTE, min kamera har tyvärr gått sönder så det kommer kanske bli väldigt bildfattigt, men jag fixar det!


Krakow

Klockan ar nu kvart i fyra pa natten har och jag ar annu inte i sang!  Elisabeth ar har ocksa!!!! // ELISABETH

Dessa tva dagar har bada varit roliga och kanslosamma. Igar kom vi till Polen vid lunchtid och hade inte sa mycket att gora. Vi fick alltsa ganska mycket fritid och den tiden spenderades pa stan en stund. Klockan sju motte vi alla och vi borjade ga mot en restaurang som vi skulle kaka pa. Kjell, var mattelarare, som dessutom alskar orientering och har varit scout en gang i tiden, gick vilse och vi gick sa langt ut i stan att vi borjade undra om det fanns en fin restaurang i kvarteren vi vistades pa.

Efter ett tag hittade vi antligen restaurangen och jag kan tala om for er att vi var javligt hungriga. Alla hade bestallt en trerattersmiddag, alltsa at vi som djur. Foratt, varmratt och efterratt. Forresten Elisabeth vill ocksa tala om for er att hon ater coco pops puffar! Anyway, det var jattegott och vi alla njot av stunden tillsammans. Efter ett tag drog vi oss in mot torget dar vi sedan borjade vart sokande efter bra klubbar har i Krakow. Vi gick fran ena klubben till andra klubben, vissa var jakligt B! Stort B dessutom!!! Andra var bra, men dalig musik forstorde allt! Sedan maste jag tala om att Polska tjejer inte kan dansa for fem ore! Iallafall de jag sett pa klubbarna.

Vid halvfyra
drog vi oss mot vandrarhemmet som vi bor pa, som ar SUPERBRA. Vi kom inte i sangs forann kvart over fyra. Kul!

Idag vaknade vi supertrotta, och tanken av att vi idag skulle besoka Auschwits fick oss inte pa ett piggare humor! Japp, den dagen hade kommit. Vi skulle besoka koncentrationslagret Auschwits som for sjuttio ar sedan byggdes upp for ett lager dar judar skulle arbeta. Jag hade en stor klump i magen redan pavagen dit och jag kan saga att jag inte var ensam om det. Vi var dar i hela tre och en halvtimme. Vi blev guidade av en svensk guide runt hela Auschwits och dodslagret Brkena (?).

Senare mot kvallen drog vi oss tillbaka in mot torget, fikade och shoppade lite. Sedan akte vi hem for att forbereda oss for middagen ikvall. Vi duschade och fraschade upp oss. Sedan drog vi oss in mot torget igen och dar satte vi oss pa en restaurang. Jag bestallde in Pasta och rott vin. Det var jattegott! Sedan gick vi mot ett cafe och bestallde in dessert och en drink. Det var ubergott det med! Vi drack med vara mentorer sa det var lite kul, hah! Hoppas vi far ett MVG da!

Senare mot
kvallen drog vi alla ut, och det mest underbara var att vi hela klassen mottes under ett och samma tak. Vi dansade garnet av oss innan vi drog till nasta stalle. Hela kvallen blev underbar och det tackar jag min klass for! Jag hoppas att vi har den har kontakten som vi fatt har kvar nar vi sedan landar i Sverige igen.

Nu maste jag kila for att lagga mig, ha det bast!

Auschwitz

Tja bloggen!

Nu var det två dagar sedan jag hörde av mig, det är hög tid att jag verkligen skärper mig och håller det jag lovar för er. Ni ska få läsa en grym blogg med massor av information, mode och skvaller! Anyway ...

Igår hade jag min första skoldag. Jag var förväntansfull, nervös men samtidigt väldigt glad för att skolan börjar. Jag är verkligen en skolmänniska och jag vet inte sedan vad jag ska göra när jag utbildat mig klart?! Jag tror nog inte att jag ska börja jobba, jag ska nog fortsätta utbilda mig hela tiden, haha!

Det var jättekul att få träffa alla mina klasskompisar efter en väldigt lång och skön sommar! Några var deprimerade, andra var överasskande nog väldigt glada. Jag tror nog att alla är glada att vi börjar sista året. Vi är nu äldst på gymnasiet och då ska vi verkligen njuta av tiden! Vi hade en hel dag i skolan igår, men efter skolan så träffade jag faktiskt Cecilia som jag inte hade träffat på väldigt länge. Vi köpte en varsin bulle och promenerade ner till Flatensjön i Rönninge. Det var soligt och jävligt mysigt. Vi pratade en hel del och catchade up väldigt mycket! Efteråt bestämde vi att vi skulle springa tillsammans, så klockan åtta på kvällen möttes vi igen - då i träningskläder och lite ofixade.

Vi sprang möllespåret och det var jätteskönt att bara springa och bara koppla av. Träning för mig är att koppla av. Jag kopplar för en stund av hjärnan och bara springer och njuter av det. Det var väldigt uppskattande!

Idag hade jag min andra skoldag och det var idag vi började med alla lektioner. Idag kändes det verkligen som att allt är vanligt. Idag kom mina gamla rutiner tillbaka. Vakna --- Skola --- Träna --- Plugga --- Sova! Det är några rutiner som jag har saknat väldigt länge, men å andra sidan så förstår jag att det kommer bli ett tufft år!

Det är något som jag har glömt att berätta för många av er. Imorgon vid 11:00 sitter jag på flygplanet ner till Krakow, Polen med hela min klass. Vi ska på klassresa! Jag känner redan nu nostalgikänslor över det hela. Detta för mig tillbaka till alla minnen jag har från min klassresa i 6:an. Otroligt fina minnen! Imorgon åker jag alltså till Polen och idag har hela klassen checkat in online. Vi åker med Ryan Air (Ohnoo!) och bor på vandrarhem. För mig; helt okej! Jag kan leva med det! Vi ska även kolla på några museum, men det allra viktigaste och mest känslosamma på hela resan kommer naturligtvis vara koncentrationslägret Auschwitz. Det kommer bli väldigt känsligt för oss alla som besöker platsen.

Nu måste jag faktiskt kila för att träffa Roxana. Vi ska hem till hennes föredetta lärare Sara och fika, mys! =D

Ha det bäst! Vi hörs senare! ;D

Insane

Back on track people!

Som texten lyder så är jag äntligen tillbaka. Jag fick formatera om min dator och det tog en sådan tid tills jag fick ner alla bilder som jag ville ha och alla dokument som jag ville spara. Det är klart nu iallafall och jag kan njuta medan jag sitter vid datorn. För nu är den ren och fin! En aning snabbare också!

Så vad har hänt i mitt liv de senaste två dagarna? Mycket sorg kan jag tala om! Sorg efter min dators död, men jag fick ju den att återuppstå! Det är ett mirakel kan jag säga! Haha ...

Ingenting har
hänt, jag har för det mesta bara varit hemma och tagit det lugnt. Jag har ju en bok som jag är tvungen att läsa ut till imorgon. Boken heter Lasermannen och är väldigt populär bland vuxna. Just nu ligger jag i slutet men jag kommer fortfarande inte hinna läsa ut den föränn ikväll. Detta beror på att jag snart kommer sitta på bussen påväg mot Gröna Lund!

Ja ni hörde rätt, jag ska till Gröna Lund! Andra gången för i år, så det är lite kul och denna gång med Aseel, en av mina favorit storbloggare! ;)

Jag har inte sovit länge alls och det känns i mina ögon, men inte ska det skada min dag! Jag kommer troligtvis inte uppdatera igen föränn jag kommer hem ikväll. Så vi hörs senare!

Mycket kärlek till er alla!<3Det kommer troligtvis bli helt INSANE idag!

Virus

Smarta Daoud gjorde så att hans dator fick ett virus. Datorn går knappt att sätta på så det som väntar är ...systemåterställning! Jag lovar att det inte var från porr!

Det är
därför jag inte har bloggat på ett tag. Jag håller på med datorn just nu, men kommer inte att hinna för snart ska jag på fest! Vi hörs mer ikväll efter att jag formaterat om min dator!

Goodbye!Kanske ett sådant virus?

Enskilda gymnasiet

Många av er har säkert redan haft er skolstart, men det finns de som ännu inte haft den. Min brorsa är en av de. Han har bytt skola och ska från och med nu gå i min skola. Ja, min skola är en högstadie- och gymnasieskola.

Varför jag är uppe såhär tidigt är för att jag och mamma ska vara med honom på uppropet. Det ska bli kul att se hans nya klass och hans nya lärare. Han kommer säkert få lärare som jag kanske en gång i tiden har haft. Han själv är lite nervös. Till och med jag känner det!

Jag önskar honom lycka till i den nya skolan och jag hoppas att han får fyra härliga år framför sig!

Nu ska vi dra, ha det bra!


Welcome to earth ...manchester pants!

Vad vore hösten utan ett par manchesterbyxor? Ingen höst alls!

Nu äntligen längtar jag till hösten. Manchesterbyxor har än en gång erövrat butikerna. Nu till höst är det inte töntigt som jag hörde förut att äga ett eller varför inte ett flertal manchesterbyxor. Nu är det MODE att äga manchesterbyxor. Du, lillgrabben, som går i sexan och har blivit mobbad för att du haft manchesterbyxor på dig, ta ingen skit! Manchester är hösten!

Jag har helt ärligt längtat efter manchesterbyxor. Till hösten gör de ingång och som jag tidigare skrev längtar jag redan. För mig börjar hösten på Måndag och då gäller det att jag äger ett par manchesterbyxor. Iofs jag äger redan ett par svarta, men jag måste få tag på ett par i en annan färg.

Manchesterbyxor är ett plagg som man kan ha på sig när som helst. När du går i skolan, när du springer runt i stan, när du är på fest eller varför inte när du är på bröllop. Hösten är allt än tråkig. För att se till att hösten inte blir tråkig så ska du gärna leka med färger. Köp inte allt i grått, svart och brunt. Köp klädsplagg i andra färger! Detta gäller även manchesterbyxorna. Våga prova andra färger än bara mörka färger. Rött är väldigt hett just nu, grönt, gult, lila! Våga prova och våga stick ut!

Mörka färger
passar till stora evenemang såsom just bröllop eller förlovningsfester. Vill du inte dra dig till mycket uppmärksamhet så ska du inte ta på dig ett par färgglada Manchesterbyxor, då ÄR det okej med ett par mörka.

Manchesterbyxorna är alltså på ingång, välkomna dem väl! Det ska jag iallafall göra!

Ha det bra!


Alexander McQueen

Alexander McQueen! Who? The Fashion legend according to moi!

Alexander McQueen ÄR en mode legend, vare sig ni vill eller inte! Han klär kvinnor som gudinnor, hans runways blir alltid de mest lyckade OCH han är fortfarande ung! Han fyllde fyrtio år i mars detta år och han har en hel del år kvar in the fashion business!. Är det bara jag som gillar honom?

Kollade precis på hans fashion show Spring 2009. Har ett ord att säga om den; G.R.Y.M!

Hans kläder
var fantastiska! Han vet hur en kvinnas kropp ser ut - även om alla han klär just då är size zero! Hans klänningar är värda att dö för, eleganta, orginella och fashion! McQueen har en smak som ingen annan. Han lägger mycket energi på kvinnans kropp, hennes kurvor och han vill framhäva det. Han desingar eleganta plagg - vissa går bra att ha på, andra hålls gärna bara på podiet.

En annan sak som han lägger mycket energi på också är hans ... modevisningar! Hur många modevisningar än jag sett, så är alltid McQueens de bästa! Han gör något eget, något nytt och något STORT! För mig är han en stor ikon och jag gillar han grymt!

 


Alexander McQueen - Spring 2009Alexander McQueen - Fall 2009

SYTYCD

Jag kollar just nu på So You Think You Can Dance! Det 100:e programmet sänds nu på tv och det är grymt! Hörs mer efter!

Pöss!I need to change

Tja tja!

Jag orkar faktiskt inte be om ursäkt denna gång för att jag inte har skrivit de två senaste dagarna. Jag tänker heller inte berätta för er om vad jag gjorde. Det enda jag kan säga är att jag inte gjorde så mycket speciellt.

Jag behöver helt ärligt en förändring i mitt liv. Just nu ligger jag på en nivå som jag känner inte kommer hålla ett längre tag. Jag behöver alltså ändra nivå på mitt liv. Ändra struktur och leva för det som jag tycker är värt att leva för. Jag behöver ett mer organiserat liv. Jag har fastnat på ett och samma kapitel en längre tid och just nu vill jag bara börja på ett nytt kapitel.

Jag ser skolstarten som ett nytt kapitel i mitt liv. Den dagen ska jag försöka att ändra på mitt liv en aning och försöka få ett mer organiserat liv. Jag ska ta vara på alla relationer jag har i mitt liv, jag ska försöka plugga som in i helvete och jag ska träna några gånger i veckan. Detta ska bli kul att pröva och jag hoppas att det håller!

Nu över till något mer roligt. Jag ska snart iväg för att shoppa. Ska först och främst köpa en kavaj från Ralph Laurens Rugby kollektion. Den är übersnygg och jag kan inte vänta tills jag håller den i handen! Sedan ska jag köpa lite smått från H&M tror jag. Jag var inne i deras butik som säljer produkter från H&M Trend, och jag kan säga att vissa saker blev jag helt galen i. Jag får se hur mycket jag hinner med idag!

Ha det bäst allihoppa som läser denna fjuttiga blogg som blir uppdaterad varannan dag! Nej jag driver, men ha det bäst!


Fired up

Nu blir det filmtajm! Lite sent kanske, men vem bryr sig när jag inte ska upp så tidigt imorgon. Skolan får vänta en vecka till, inget ska få förstöra min filmkväll. Inte ens facebook!

Filmen heter Fired Up!
Den är regisserad av Will Gluck.

Såhär skriver CDON.COM om filmen; "Två stjärnor i skolans fotbollslag, Shawn och Nick, kommer på den briljanta idén att anmäla sig till tjejernas cheerleader-läger. Som de enda killarna på lägret kommer de kunna välja och vraka bland tjejerna. "

Jag hoppas att den är bra, annars jävlar! Vi hörs efter filmen! Pöss!

I <3 ME

Jag vill börja inlägget med att be om ursäkt för de depigga inläggen som jag har skrivit, men jag kan ju inte alltid vara på topp, även om jag är det 99% av tiden. Den vanliga Daoud har kommit fram igen kan jag lova er ;)

För det andra så måste även jag (ovanligt) erkänna att jag suger på att uppdatera ibland! Haha, det är lite synd om alla er läsare som tvingas vänta på mina inlägg. Jag ska verkligen skärpa mig, men jag kan säga att jag är lätt distraherad. Saker distraherar mig hela tiden! Som nu, faceboook! =(

Så vad hände igår?

Jo, jag blev upptvingad av morsan att åka med familjen till Alby gård som ligger i Tyresö. Där skulle tydligen hela min kyrkförsamlingen träffas. När vi är framme märker jag att ingen av mina vänner är där, kul! Vädret skiftade mellan sol och molnigt. När det blev molnigt blev det till och med iskallt! Det var inte ens kul att vara i Tyresö. Jag låg där på filten och läste ur Lasermannen istället.

Vid fyra
tiden så pallade jag inte mer tyvärr, så jag fick skjuss av min moder till Tyresö Centrum. Därifrån tog jag bussen mot Gullmarsplan och därifrån åkte jag vidare mot stan. Eftersom att Jonas vägrade ringa så strosade jag runt på stan ensam. Det skadade inte. Jag gick från den ena butiken in i den andra butiken. Det var skönt att fönstershoppa lite, imorgon gäller riktig shopping!

Efter ett
tag så träffade jag Roxana, min BFF! Vi gick runt ett tag och sedan träffade vi våra vänner från språkresan Lovisa, Hanna, Mikaela, Malin, Lovisa, Elin och Anetta =) Dock blev det bara en kort träff, tyvärr. Vi hittade inte de efter att ha varit på toa. Det var synd. Vi drog senare på The Voice. Jag har helt ärligt inte sett så många fjortisar samlade på en och samma plats. Det var proppfullt med folk att jag typ kvävdes ihjäl. Som tur var jag inte kvar längre till. En tårgasbomb hade tydligen exploderat senare på kvällen där.

Jag stack senare och mötte Alina, Alex, Diana, Alexie, Assar och Axel vid Nivå22 där vi skulle ta vara på att vi är 18 och dricka lite. Efter det så drog vi till "klubben" La Isla. HAHAH, jag ville garva livet av mig när jag kom ner. Det var dött och skitmusik. Musik som jag inte alls gillade. Jag stack iallafall in på dansgolvet och gjorde mina moves lite. Efter en halvitmme stack vi därifrån till K2 som ligger vid Skanstull. Där var det inte så jättebra heller, men det var mycket bättre än La Isla. Vi var på K2 till klockan slog 2, sedan drog vi till donken för att käka lite. Vi alla var jävligt hungriga!

Dagen kan
beskrivas från en helvettesdag som övergick till en ganska bra dag! Jag hade iallafall sjukt kul med gänget igår, vi ska definitivt festa igen, men då kör vi inte b-klubbar! Never ever!

Idag så vaknade jag vid tre. Sedan dess har jag varit i kyrkan och därefter drog vi hem till mina kusiner. Så idag har jag faktiskt inget märkvärdigt att säga om min dag. Tyvärr!

Nedan kommer lovely pictures from yesterday!


Finaste!


Ni behöver inte kommentera mitt utséende! Jag vet redan att jag är snygg!


I <3 ME!


Snygga ;)

Love from the one and only Daoud<3

Sometimes it sucks

Godmorgon allihoppa!

Jag hoppas att alla vaknar upp och känner sig bra idag. Själv vaknade jag vid sju av en massa saker, jag orkar inte förklara allt. Ibland suger det att vara jag och ibland suger det att bo i mitt hus. Ni fattar inte hur det känns att vara 18, men ändå släpas kring här och där när man själv inte har viljan. Idag kommer att suga och vi hörs ikväll!

Puss


Det här får mig att känna åtminstone lite glädje för dagen!

Overprotected

Ibland kan jag känna att jag inte får vara självständig nog i mitt liv. Jag får inte ta egna beslut eller göra något helt eget. Det suger! Visst vill alla känna sig självständiga i sitt liv. Jag har nått gränsen, jag är 18 år gammal och jag fattar inte varför jag ibland inte får gå min väg och ta mina egna beslut. Jag bryr mig inte om jag tar omvägar, det gör livet mer värt att leva. Man behöver inte alltid gå den raka vägen, ibland är det nödvändigt att ta några omvägar. Jag ska följa mitt hjärta och ta mina egna beslut. Jag lever mitt liv och inte någon annans. Jag är inte född till att tillfredställa någon annan människa här på jorden än mig själv!

Ibland känner jag såhär;


Britney Spears - Overprotected

Say hello to the girl that I am
You're gonna have to see through my perspective
I need to make mistakes just to learn who I am
And I don't wanna be so damn protected

There must be another way
'Cause I believe in taking chances
But who am I to say
What a girl is to do
God, I need some answers

[chorus:]
What am I to do with my life
(You will find it out don't worry)
How am I supposed to know what's right
(You just got to do it your way)
I can't help the way I feel
But my life has been so overprotected
Smile bitch

Tjaba allihoppa!

Jag har äntligen kommit hem. Eller nja, jag har varit hemma i fyrtio minuter! Skara stängde vid sju och vi åkte därifrån strax över sju, men dumma som vi är tar vi världens omväg och börjar köra ner mot Jönköping! Smart! Så resan hem blev en timme längre än vad den egentligen skulle komma att bli.

Skara var underbart! Sist jag var i Skara så var jag ungefär 10 år gammal. Jag visste inte att det fanns vattenland därborta, så jag tog heller inte med mig ett par badshorts. Vi var även där bara en kort stund, då vi var på besök i Skövde. Nu, åtta år senare så besökte vi Skara igen och idag var jag fullt redo för allt som väntades därborta!

Vi började med alla karuseller först, vilket inte var så många. Gocart var ju lätt skönast! Man får ju värsta adrenalinet när man sitter i bilen mitt i en kurva. Eller när man gasar på för fullt så att bilen åker snabbt. Det älskar jag!

Efter karusellerna bestämde vi oss för att utforska vattenlandet lite. TGIF! Det var varmt, men i skuggan kunde det bli riktigt kyligt! Det första jag gör är att ... klättra för alla trappsteg till ... FRITT FALL! Jag åkte den tre jävla gånger i rad! Ajaj, vad jag fick ont i ryggen! Första gången när jag stod där längst upp så vek sig mina ben! Det var ju bara som ett stup, hur fan skulle jag ta mig ner?! När jag satte vi och åkte ner för den, ja då kunde jag inte att undvika att klättra upp för alla trappsteg igen för att pröva den ännu en gång! Till och med brossan körde den!

Efter fritt fall så gjorde vi allt annat som man gör på Skara och jag kan säga att det var svinkul! Det som jag saknade var en jämnårig person med mig. Jag gick ju med min lillebror (12 år gammal) och min kusin som är ett år äldre än min bror. Skitsamma i det nu, jag hade det iallafall sjukt kul!

Nu är jag trött och jag funderar på om jag ska lägga mig eller inte. Vi får helt enkelt se! Ha det bäst! Puss!


Outfit for the day
Skjorta - New Look, Jersey
Jeansjacka - Beyond Retro
Chinos shorts - H&M
Converse skor
Wayfarers från Glitter ;PJag åker de mindre gocarten, haha! =D


Jag kör om alla såklart!


Ibland ska man FALLA FRITT!

Fun fairs <3

Förlåt för att jag typ aldrig bloggar längre, men som jag skrev i tidigare inlägg så försöker jag att umgås lite med nära och kära lite. Jag ska däremot försöka att ändra på det och börja blogga mer, men imorgon kommer det att inte funka. Imorgon ska jag fara iväg ända till Skara med familjen, plus min kusin, och vi ska på Skara Sommarland. Det ska bli jävligt kul att fara dit, då jag älskar vattenparker och åkattraktioner. Så imorgon blir jag Daoud, 15 år gammal! Haha!

Det som är lite synd är att jag och Susanna bara har imorgon att träffas innan skolan. För på lördag så åker den jäveln till Mallorca och stannar där i en vecka! När hon kommer tillbaka så börjar vi skolan och det är ju inte kul. Jag vill ju träffa henne innan dess! Ibland suger det att inte planera och vara helt oorganiserad som jag är denna vecka. Nu börjar mitt inlägg att bli lite tråkigt, så jag ska säga god natt och ha en trevlig dag imorgon!

Juste! Jag var med Aseel hela dagen idag och chillade galet. Hon kom hem till mig och gjorde mig frukost. Vem är liksom kungen här? Hon gjorde mig Amerikanska pannkakor och till det blev det glass och fruktsallad som hon hade tagit med sig hemifrån. Jag skämdes inte och bara tog! (R, du fattar!) Jag älskar Aseel! Hon är en jävligt underbar tjej som jag verkligen kan lite på! Senare mot kvällen så bestämde vi oss för att designa hennes blogg. Tror ni att det gick bra? Nej, det gjorde det verkligen inte! Vi är inte ens klara! Haha! Aja, nu måste jag verkligen gå, jag är jättetrött!

Puss


Ibland har vi roligare än andra! <3


Imorgon! :DMicheal Jackson

August 29, 1958 – June 25, 2009

En låt som ger mig rysningar är;They don't care about us - Micheal Jackson
Coco before chanel

Coco before Chanel är en film som jag verkligen måste se! Mode har alltid varit något kärt inom mig! Chanel är mer än bara Chanel. Chanel har en historia bakom sig som är älskvärd! Det var inte länge sedan jag ville bli designer när jag blev "stor". I have passion for fashion!Channel Island Jersey

Nu har det gått två dagar sedan jag uppdaterade min blogg. Det är inte så mycket som har hänt, men jag försöker att umgås så mycket som möjligt med mina nära och kära. Jag lovade att berätta om Jersey och det ska jag göra i detta inlägg. Jag varnar alla för ett ganska långt inlägg, men hey, det hände ju jävligt mycket på Jersey!

Planering -

Innan jag bestämde mig för att åka på en språkresa kollade jag runt på nätet för att se om det verkligen är värt att åka på språkresa och vart man kan åka. Efter att jag sommarjobbat lite och tjänat ihop pengarna till en språkresa så kollade jag runt på både STS:s och EF:s hemsida. Jag funderade först på Malta, men efter att jag läst en massa artiklar om Malta på DN och SVD så bestämde jag mig för kanalön Jersey. Jersey är en tropisk ö som ligger strax utanför Frankrike. Ön tillhör Storbrittanien men har ett eget parlament. Klimatet på Jersey är varmare än vad det är i England. Eftersom EF inte åker ner till Jersey så fick det bli STS. Jag tog kontakt med STS och bokade min resa. På våren fick jag ett brev och en kallelse till en informationskväll. När informationskvällen närmade sig fick jag ännu ett brev från STS och i brevet låg en ABC-bok som man skulle läsa. Jag gick även på informationskvällen och ska jag vara helt ärlig fick jag inte mer information än det jag redan har läst. Informationskvällen var dock bra för dessa som ville fråga en massa om deras språkresa. Dagarna gick och resan började närma sig. En och en halv vecka i förväg fick jag reda på när vi skulle ses och med vilket flygbolag vi skulle flyga med. Jag blev positivt överasskad över att vi flög från Arlanda och inte från Skavsta med Ryan Air. Den 21 juli befann jag mig på planet mot Paris!

Paris? Du skulle till Jersey! -

Ännu en orsak till varför valet föll på Jersey var för att man skulle till Paris i ungefär tre dagar innan man åkte vidare till Jersey. Paris är en stad som jag har velat besöka väldigt länge, så varför inte ta chansen och besöka den nu? Paris resan var underbar! Alla som åkte från Stockholm fick en chans att lära känna varandra riktigt väl innan man fortsatte till Jersey. Vi fick tid till att besöka det vi ville, men en lite längre Paris vistelse skulle absolut inte skada. Vi fick även besöka Disney Land Paris, vilket var en högpunkt på resan. Det som var lite sorgligt var att vi inte fick umgås med folket från Skåne och Göteborg i Paris. Det gjorde att man redan hade bildat sina så kallade "grupper" och när man kom till Jersey så blev det lite svårare att umgås med de från GBG och Skåne.

Värdfamiljen -

När jag bokade min resa till Jersey så visste jag att jag skulle hamna i en värdfamilj. Jag bad till gud på mina bara knän att jag skulle hamna i en bra värdfamilj varje dag! Ca en månad innan resan fick jag min värdfamilj som bestod av Miss Rebecca och hennes två söner Corie och Dylan. De bodde i St. Saviour, vilket är en nära statsdel till St. Heiler som är huvudstaden. När jag landade på Jersey fick jag reda på att jag skulle bo med FEM andra killar. Värdfamiljen visade sig vara jättebra och hur trevliga som helst, även killarna. Vi alla fick en jättebra och nära kontakt med varandra. Hos värdfamiljen fick vi två egna sovrum. Tre killar i det ena rummet och tre killar i det andra rummet. Vi fick även varsin garderob som vi fick fylla med våra kläder. Vår värdmamma som var väldigt social och trevlig lät oss duscha och gå på toa när som helst. Vi fick även använda hennes bärbara dator när vi ville. Hon blev absolut inte sur när vi var försenade eller hade missat bussen på kvällen. Det enda hon begärde från oss var att vi var tysta om kvällarna och att vi skickade iväg ett sms till henne där vi skrev att vi skulle bli försenade. Kort och koncist så hamnade jag i en väldigt lyckad värdfamilj! Tack för det STS!

Skolan - 

Att åka på språkresa är inte bara en resa där du kan göra vad du vill. Det är ju endå en SPRÅK-resa som du antagligen frivilligt åkt på. Det gäller att du också är engegerad och vill lära dig språket. Jag åkte till Jersey för att förbättra på min engelska. Jag älskar det engelska språket, men jag vill också kunna prata det flytande. När vi kom till Jersey och det var första skoldagen så fick vi börja med att skriva ett enkelt prov och diskutera i grupp. Därefter fick vi våra placeringar efter hur provet hade gått. Jag hamnade i Advanced International Group 2. Eftersom jag var på en internationell resa så hamnade jag i den svåra internationella gruppen. Vi hade en aningen svårare böcker och övningar. Skolan pågick i två veckors tid mellan 09:00 - 12:30. Varje dag hade vi tre lektioner med tre olika lärare. Jag hade läraren Emily, Iselin och Nathalie. Självklart hade vi rast mellan lektionerna. På lektionerna gick vi igenom väldigt många ord och hur man läser fonetiskt skrift. Jag kan tänkte mig att det är väldigt bra att ha i bagaget senare i livet. För att lära dig något på lektionerna gäller det som skrivet tidigare att du är engegerad och vill lära dig, annars så händer det inte så mycket. I slutet fick vi skriva ännu ett prov som skulle mäta hur mycket vi hade lärt oss på resan. Provet gick bra för mig och jag är nöjd med resultatet!

Aktiviteterna -

Efter skolan hade vi oftast aktiviteter. Vi hade åtminstone två aktiviteter efter skolan. En som hade direkt efter skolan och en aktivitet hade vi på kvällen, oftast efter sju. Det var en väldigt massa aktiviteter med STS. Vi med explorer pass hade dessutom ännu fler aktiviteter. Explorer pass ger dig möjlighet till att besöka fler sevärdigheter i det land du besöker. På Jersey fick vi möjligheterna att gå på Jersey Zoo, åka Gokart, upptäcka War Tunnels och åka banana boat med våra explorer pass. Andra aktiviteter som vi fick göra på ön var, crazy games, treasure hunting, en massa lekar där vi fick lära känna varandra, vi fick gå på bio, åka till ön Sark, abseiling och surfa. Dessa är några av saker som vi kunde uppleva på Jersey. Gjorde man allt detta har man nog garanterat fått en lyckad resa! Det som jag tyckte var lite dåligt gjort av STS, var att vi fick betala en massa extra kostnader om vi ville uppleva nya saker. Jag menar inte att allt ska vara gratis på en språkresa, men de kunde åtminstone ge oss lite mer information i början. Det fanns personer med som hade en begränsad ekonomi med sig och som inte kunde delta i aktiviteter och upplevelser.

Fritiden -

Även om vi gick i skolan och hade en hel del aktiviteter så fick vi även en hel del fritid. På fritiden gick vi ofta och shoppade loss på Jerseys gator. Det var antingen butiken New Look eller parfymbutiken Au Caprice som var fullproppad med STS-elever. Annars gick vi och fikade, vandrade runt på Jersey eller så kunde man hitta oss lite mer lättklädda på beachen. Det var inte föränn sista veckan som vi tog tag i kragen och utforskade ön. Vi tog oss till olika stränder där vi lade oss ner för att sola och bada för en stund. På kvällarna efter den sista aktiviteten drog vi som ville ner till stranden för att bara umgås och ta det lugnt för en stund. Vi lyssnade på musik och chillade galet. Vi elvasnåret började alla dra sig hemmåt, för att orka med ännu en skoldag dagen efter. Vi hade alltså en hel del fritid som vi utnyttjade väl.

Nu har
jag berättat ganska mycket om Jersey och jag hoppas att ni fått en del nyttig information! Nu är det rätt sent på kvällen och jag får se om jag går och lägger mig eller om jag stannar uppe vid datorn. Jag har blivit bjuden på frukost hos Aseel imorgon, så jag måste vakna till den!

Ha det bäst allihoppa!


Paris med Bästavän!<3


Disney Land!


<3


Jersey <3


Schteeker!


We <3 Jersey


FINASTE frissan! :D


Sist vill jag tacka min bästa vän Roxana som följe med mig till Jersey. Detta är defintivt ett minne för livet för både mig och henne. Vi saknade däremot vår andra del David, som bestämde sig för att vara kvar i Sverige. Men han är ändå älskad, av både mig och henne! Tack ännu en gång R! Puss på dig också! <3<3

Home sweet home

Jag är äntligen hemma i Sverige just nu och jag kan äntligen börja skriva lite mer på bloggen. Jag har helt ärligt saknat att blogga rejält, men borta på Jersey fanns det inte lika mycket tid till att blogga. Jag hade ett liv därborta, nu så har jag inget tyvärr!

Eftersom att
jag är grymt trött just nu så orkar jag inte skriva om Jersey, men jag lovar att jag skriver ett inlägg som bara handlar om Jersey. Inlägget kommer säkert att publiceras imorgon lunchtid, så det är bara att kika in när som helst!

Godnatt och ha det bäst!


RSS 2.0