Projektarbete V.38

Tis 14/9 - 09

Idag hade vi ett handledarmöte och Janne gick igenom våra loggböcker. Jag fick ingen kommentar så jag hoppas att är på rätt spår och klarar att skriva klart mitt projektarbete på den tid jag har kvar än så länge.

Föreläsningen med Kristina Alexandersson idag blev flyttad till nästa vecka (V.39).

Jag har läst ganska mycket idag i mina samtliga böcker för att börja skriva redan imorgon eller på torsdag på projektet. Jag har läst om kvarkar, antikvarkar, positroner, neutrinor, antineutrinor, fotom och om partiklarnas riktning. Jag har alltså läst om smällen och hur allt bildades. Väldigt intressant!

Nu är det bara så att jag måste sitta för att få ner mycket fakta men också många undersökningar på projektarbetet.

Förresten kollade jag på den där vetenskapsfilmen om Big Bang igen. Den gick på kunskapskanalen!

/ Daoud

Tors 16/9 - 09

Idag började jag med att läsa lite innan jag satte mig vid datorn för att skriva på projektarbetet. Jag har knappt skrivit två sidor och jag börjar få smått panik. Jag måste verkligen bli mer effektiv och försöka skriva mer på projektarbetet.

Jag har bland annat skrivit om ursmällen och om inflation. Mer han jag inte skriva om idag. Det får bli en annan dag.

/ Daoud


Projektarbete V.37

Mån 7/9 - 09

Idag gick jag till Stadsbiblioteket för att försöka hitta mer information. Jag kollade upp vad de hade för utbud av böcker och fann en del intressanta som jag lånade med mig hem.

"Universums födelse" - John D. Barrow
"I huvudet på gud" - Paul Davies
"Universums fem åldrar" - Fred Adams och Greg Laughlin
"Universums skapelse" - okänd författare

/ Daoud

Tis 8/9 - 09

Idag hade vi inget handledarmöte så då var det bara snabbt att springa hem för att börja med allt.

Jag gick igenom alla böcker ganska snabbt för att se om de skulle hjälpa mig med projektarbetet. Någon bok bestod av nästan 90% bara trams, resten var ren fakta. De andra dock var mycket bra och jag tror att de kommer hjäpa mig i arbetet framåt.

Det som jag tror kommer bli lite svårt är matten, jag har ännu inte gått igenom vad det är för matte för det skrivs så lite i böckerna om matematiken, men dock är det väldigt viktigt att jag får in den delen också i projektarbetet.

/ Daoud

Ons 9/9 - 09

Idag när jag kom hem märkte jag att en vetenskapsfilm om Big bang skulle gå på kanalen SVT2. Såhär skrevs på hemsidan tv.nu om filmen "Brittisk vetenskapsfilm från 2008. Universum har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Så trodde fysikerna allmänt. Men så upptäckte man att galaxerna avlägsnade sig från varandra i rasande fart. Det födde teorin om ursmällen, the Big Bang, och ett gräl drog igång som ännu inte slutat..."

Vetenskapsfilmen var väldigt intressant och det var en bra "inledning" på mitt projektarbete. Jag förstod vad som sades och det var välidgt mycket fakta i filmen.

/ Daoud

Fre 11/9 - 09

Jag skummade igenom bl.a. kapitlet "Inflation" och kapitlet "Singularitet" i böckerna som jag lånat för att skaffa mig en uppfattning om vad det är för något.

Gjorde sedan en ganska kort sammanfattning om inflation och singularitet för att inte glömma bort det.

Jag kollade även igenom en del klipp på youtube.com om Big Bang teoring för att få ett grepp om ämnet.

Jag har ännu inte börjat skriva på mitt projektarbete och planerar på att börja skriva nästa vecka (v.38).

/ Daoud


Projektarbete v.36

Tis 1/9 - 09

Idag hade vi ännu ett informationsmöte kring projektarbetet. Detta möte var tillför alla treor på skolan. Förra informationsmötet var för de som hade stannat kvar i Sverige istället för att ha åkt på EU dim.

Vi fick kriterierna för projektarbetet och vi fick ännu en massa information kring projektet. Projektets råmanus ska inlämnas v. 46 (Edit: datumet har ändrats för råmanus, v.47).

Efter mötet hade vi ett väldigt kort möte med vår handledare. Han informerade oss om att loggboken ska in varannan vecka (jämna veckor) och att vi ska föra loggbok hela tiden.

Efter skolan gick jag till Stadsbiblioteket för att kolla upp fler böcker som jag kan ha användning för till projektarbetet. Jag fick med mig böckerna;

"The Big Bang" - Brown, Geroge Ingham
"Big Bang eller varde ljus" - Gunther Axelsson
"Universums historia" - Trinh, Xuan Thuan

/ Daoud

Ons 2/9 - 09

Idag skulle vi lämna loggboken till Janne, men typiskt för mig var att jag glömde loggboken hemma. Bra!

Jag har börjar fundera ut hur jag ska lägga upp mitt arbete under dessa veckor som jag har framför mig. De första veckorna, 3 - 4 veckor, har jag tänkt att gå igenom all information som jag har samlat på mig. Bearbeta informationen och ta ut delar som är viktiga för mitt projektarbete.

Efter att jag bearbetat och tagit ut delar av informationen har jag tänkt mig att jag ska sitta ner för att skriva på mitt projektarbete. Detta kommer antagligen ta flera veckor.

Eftersom jag tänkt att koppla religion med Big Bang så kommer jag under de sista veckorna försöka få tag på personer som jag kan intervjua från de tre världsreligionerna. Hur ser de på Big Bang och vad har de för teorier på hur Big Bang teorien uppstod?

Mer har jag inte gjort idag.

/ Daoud


Projektarbete

Det är meningen att jag ska föra en loggbok här om mitt projektarbete som jag håller på med just nu i skolan. Jag har redan börjat skriva för hand i min loggbok, men att använda bloggen och datan är mycket effektivare, därför har jag bestämt mig för att föra loggbok genom min blogg.

Detta är mitt alldeles egna projektarbete och jag har bestämt mig för att göra mitt projektarbete inom astronomi. Nu finns det en hel del inom astronomi, men jag har koncentrerat mig på Big Bang theory och religioner. Hur jag kopplar dessa två ämnen med varandra, ja, det får ni veta senare.

Nu kommer jag att föra lite äldre texter från min loggbok;

Mån 25/5 - 09

Idag hade vi ett informationsmöte om projektarbetet som vi ska börja med idag. På informationsmötet fick vi en hel del information kring projektarbetet och en del papper vi skulle läsa igenom. Jag har valt att koncentrera mig på ämnet astronomi. Som handledare har jag Janne som både är fysik- och mattelärare.

Det som jag än så länge vill undersöka och skriva om är svarta hål. Det finns väldigt mycket information om svarta hål och det är även mycket intressant. Det kan däremot bli väldigt svårt. Matten kring svarta hål är på en helt nivå än vad jag klarar av och då kan det bli så att jag inte förstår mig på matten, men jag vill ändå ge det en chans.

Efter informationsmötet pratade jag med Janne om vad jag hade tänkt att arbeta med. Han tyckte att det var ett intressant ämne men han varnade mig om matematiken kring svarta hål. Han tyckte att jag skulle ta kontakt med CoPS (Cosmology, Particle astrophysics and String theory group) på SU för att kolla med de om jag kunde skriva om svarta hål eller om det skulle vara för svårt för mig.

När jag väl kom hem mejlade jag CoPS på SU och även en väldigt astronomi-intresserad tjej vid namn Assi. Assi svarade på min fråga och gjorde det klart för mig att det skulle bli väldigt svårt för mig att skriva om svarta hål. Hon ville inte skrämma mig, hon ville bara varna mig innan jag gav mig in på ämnet.

/ Daoud

Tis 26/5 - 09

Idag gjorde jag ett besök på Stadsbiblioteket för att att kolla med dem om de hade böcker om svarta hål som de kunde rekommendera. Jag fick med mig boken "Black holes and time warps" som är skriven av Kip s. Thorne. Jag fick även med mig en del artiklar som kunde vara nyttiga att läsa igenom.

Efter besöket på stadsbiblioteket så gick jag till skolan för att lyssna på när Helena skulle gå igenom informationssökning. Denna föreläsning var mycket tillgivande då man fick en hel del hemsidor som man kunde gå in på för att söka efter böcker, artiklar, etc. Efter föreläsningen pratade jag med Janne igen för att utbyta fler tankar om projektarbetet. Jag väntar fortfarande på att CoPS ska ta kontakt med mig om mitt projektarbete.

När jag kom hem läste jag en del ur boken som jag lånade tidigare idag. Det var mycket information i boken och det är alltid ett plus. Däremot kände jag att detta trots allt skulle bli för mycket och för tungt för mig. Jag ska ju hålla på med detta i flera veckor och då får jag absolut inte tröttna på detta heller.

/ Daoud

Ons 27/5 - 09

Idag stannade jag hemma för att läsa lite mer i boken som jag lånade. Jag vill ju inte börja med mitt projektarbete än för att jag känner att om det är för svårt för mig så är det onödigt att jag lägger så mycket energi på det nu. Jag försökte läsa mycket om svarta hål på nätet och i boken som jag lånade. Det är mycket information som ska tas in.

Jag har även kommit på en annan idé till ett projektarbete. Det har också att göra med astronomi, men även lite religion. Jag tänkte på om man istället kunde skriva om vad egentligen Big Bang är för något och hur de tre världsreligionerna, Islam, Kristendomen och Judendomen ser på Big Bang. Jag hade då tänk att intervjua en präst, en imam och en rabbi. Jag väntar fortfarande på svar från CoPS.

/ Daoud

Mån 1/6 - 09

Jag har inte hållt på så mycket med projektarbetet de senaste dagarna. Dock har jag läst en hel del artiklar på nätet om Svarta Hål och singularitet. Jag har även läst en hel del i boken som jag lånade från biblioteket.

Idag fick jag svar från CoPS. Jag hade förväntat mig att de kanske hade föreläsningar att erbjuda, men det hade det inte. Det skulle definitivt bli svårt för mig att skriva om svarta hål om jag inte hade någon som kunde förklara matten för mig. Jag skrev tillbaka och tackade dem för att svarade på min fråga.

Nu får jag släppa svarta hål och istället köra på min andra idé som även den är väldigt bra. Jag ska träffa min handledare Janne imorgon i skolan för att prata med honom om min andra idé och kolla med honom om vad han tycker och tänker om den.

/ Daoud

Tis 2/6 - 09

Idag var jag en runda på skolan för att prata med Janne om vad CoPS hade svarat och om min andra idé. Han gillade idén och tyckte att jag skulle köra på den. Jag bestämde mig för den på direkten. Efter skolan lämnade jag boken och artiklarna som jag lånade på biblioteket och istället hittade jag andra böcker som kan vara mer till hjälp för mitt nya projektarbete.

Jag hittade boken "Big Bang" som är skriven av Simon Singh, men den var tyvärr utlånad, så jag kunde inte få tag på den just då. Jag fick med mig hem en del artiklar som handlade om Big Bang och den stora smällen. Dessa artiklar ville jag läsa för att bara få lite mer inspiration till mitt projektarbete och för att bara på tanke på vad jag vill skriva om.

Jag måste ju även få in fysiken bakom den stora smällen i mitt projektarbete. Jag och Janne kom även fram till att jag kunde skriva om vad forskade idag gör för att komma fram till vad Big Bang egentligen var. Vi kan som exempel ta Cern. Vad gör forskarna där? Vad forskar de om? Vad vill de komma fram till?

Detta kommer antagligen bli väldigt intressant!

/ Daoud
90210 - Beverly Hills

Nu blir det faktiskt en av mina favvoserier! 90210 är sjukt bra och jag älskar verkligen serien.my tattoo stands for my lovely family and friends

Hej bloggen!!

Idag ska ni få reda på en hemlis ... men först ska jag berätta om min underbara dag!

Jag började 08:30, det är inte så kul att börja dagen så tidigt, men det som gör mig glad alla onsdagar är att jag slutar 12:20, tack!!! Dagen började med engelska och slutade med dubbeltimme i matte. Matten har lossnat lite för mig, första lektionerna förstod jag ingenting, men nu tror jag faktiskt att jag börjar förstå mig på matte D!

Jag träffade
Roxana och hennes kompis Gabriella efter lunch. De stackarna fick vänta på mig, men som man säger, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, och jag är väldigt goood kan jag säga er!

Vi drog till ett Café vid Gamla Brogatan, ganska mysigt café :) Fikade där och snackade allmänt om allting. Gabriella, Roxanas vännina, var väldigt trevlig och  vi kom ganska bra överens, dags att dumpa Roxana nu va?

Efter att
vi vart och fikat så skulle vi iväg till det hemliga stället jag och Roxana. Vi skulle nämligen till Årsta, men vi hade fortfarande tid på oss, så vi bestämde oss för att gå av vid Stockholms Södra och därifrån promenera till Årstaberg. Vi klev av vid Stockholms Södra och började promenera. Det var jävligt mysigt och jävligt blåsigt. Jag och Roxana fick verkligen nostalgikänslor, förr i tiden tog vi alltid långa promenader och bara pratade om allt och alla. Det var jättemysigt!

När vi
kom fram till Årstaberg så kliver vi in i ... en tattostudio. Jag och Roxana hade bokat tid förra veckan och lämnat våra skisser. Idag var det dags att lägga sig under tatueringsnålen och låta de märka oss för livet. Mitt motiv vad en stjärna och Roxanas motiv var texten Love skriven i en enkel skrivstil. Båda tattosarna blev übersnygga! Härnedan kommer en bild på båda.  Vi blev iallafall jättenöjda båda två, sen om det kommer folk som säger att Love är fjortisaktigt eller att en stjärna kanske inte betyder något så måste jag faktiskt få uttrycka mig och säga att Love = kärlek, jag kan inte finna något fjortisaktigt i ordet kärlek. Stjärnan som jag tatuerade in har en ganska vacker betydelse. Den står för min underbara familj och mina så underbara vänner, and that's it! Vill ni klaga eller framföra era åsikter framför de, but I don't give a shit!

Toodles mina vänner!

Min och Roxanas tatueringar - älskar dig Roxana!


Stylista

Tjena Alla!

Det var ju ett tag sedan. Senast jag skrev var i lördags och jar har blivit jättedålig på att uppdatera min blogg. Jag har så mycket på gång just nu, och det finns saker som jag prioterar före bloggen. Jag heter ju inte Alexandra Nilsson, Amir eller Paulina Danielsson och lever inte endast på min blogg. Jag har ju ett liv utöver det också!

Bröllopsfesten var jättelyckad och jag hade det askul! Det blev mycket dans kombinerat med mycket mat. Så jag gick inte upp i vikt, tack gode gud! Alla tyckte att min klädsel var ürsnygg och jag bugar och bockar. Helt seriöst, när jag kommer till sådana tillställningar så vill jag helt seriöst slita av kläderna på vissa. Vad fan har de på sig? Största modebrotten genom tiderna och det skriker verkligen fail fail fail om dem! Förlåt! Jag är ingen stylista eller så, men jag vet hur kvinnor ska klä sig. Jag har bra smak när det kommer till att klä kvinnor. Fråga alla mina vänner ;)

Idag har
det varit en lång dag. Jag har varit i skolan och efter det så tog jag och Martina, en vänninga som också är workaholic, en fika på Waynes. Det var jävligt avkopplande. När jag kom hem så åt jag lite och sedan så ringde jag Roxana för att fråga henne om hon ville Powerwalka med mig och det ville hon. Jag nu duschat och känner mig helt ren, jätteskönt!

Ska snart
göra en ganska snabb läxa och sedan ska jag lägga mig för lite sömn!

Ha det bra! :)

Roxana när hon powerwalkar, fett gulli


blue like the sky

Tja allihoppa!

Äntligen är jag klar med allt inför bröllopet. Vi ska ju på bröllopfesten och inte på själva vigseln som sker i kyrkan, annars skulle jag redan varit där nu, haha! Nu fick jag iallafall lite mer tid på mig att fixa mig, men jag är klar!

Idag har jag inte gjort så mycket förutom att plugga lite matte och resten av tiden har jag faktiskt ägnat åt at ... kolla på bloggar, på tv, ätit, gjort massa onödiga saker och porrsurfat, haha nej jag skoja! Nu till roligare grejer, ikväll blir det ju lite röj men imorgon så har jag ingenting att göra! Roligt! Haha, den som vill göra något får ringa mig imorgon!

Outfiten för ikväll blir denna :

Förlåt för den usla kvaliten, jag har fortfarande inte fixat min nyare digitalkamera, så bilder tas med den äldre digitala kameran.


i think i'm in love

Igår vaknade gnistan efter kärleken inom mig. Jag blev kär. Kär i Regina Spektor och i hennes mystik.


Regina Spektor - Samson


good Mornin'

Godmorgon allihoppa!

Jag har precis käkat min frukost som bestod av stekta ägg. Det var jävligt gott och det var faktiskt ett tag sedan jag åt ägg överhuvudtaget. Just nu sitter jag och dricker mitt andra te för dagen. Jag är en te-människa! Jag hatar kaffe men älskar te! Te utan socker är nog det godaste!

Idag vet jag faktiskt inte vad jag ska göra. Iallafall inte just nu och sex timmar framåt. Sedan ikväll ska jag på bröllop, kul! Jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig, men något blir det iallafall. Ska jag köra på min stil eller ska jag skita i det? No offence, men Assyrer brukar verkligen öppna sin käft när de ser något som inte passar de, tyvärr!

Vad tycker ni?

Jag tror nog att jag ska plugga lite nu, jag vet, tråkigt, men jag måste verkligen lägga mig in i matten som vi har nu. Jag vill inte komma till provet och inte förstå ett skit, iofs så har vi inte provet föränn vecka 42, vilket är om ca 5 veckor! Sedan har jag även ett projektarbete att jag på! Två menar jag! Ett för skolan och det andra är mitt privata projekt. Vad som jag håller på med hemma kommer jag tyvärr inte att avslöja nu, det får vara hemligt tills jag vill komma ut med vad jag håller på med.

Nu ska jag dra för att jobba lite! Ha det bäst;)

I am who I am and no one can change that!


BEst friends

Äntligen mätt och belåten och ... hemma!

Det här har verkligen varit en låååång men grym dag! Skolan började vid 08:30 och vi hade en hel del lektioner innan lunch. Som tur har spanskan inte dragit igång än så där fick vi håltimme. Vi bestämde oss för att äta lunch och sedan dra ut på en fika. Först kom vi in på Waynes, men där satt det för många EG-människor så vi strosade vidare mot Muffin Bakery. Där satte vi oss och snackade en massa.

Därefter var det dags för svenska lektion och idag visste vi alla vad som väntade. Vi skulle nämligen få tillbaka våra uppsatser som vi hade skrivit i våras. Det var sjukt nervöst kan jag säga, iallafall för min del! Jag kan nu säga att det gick väldigt bra! Bättre än vad jag hade trott. Fick MVG- på uppsatsen =D

Efter skolan promenderade vi mot Stureplan. Vi satte oss på Kofi (?) house och fikade ännu en gång. Det hade vi faktiskt gjort oss förtjänta! Det var mysigt och vi gick nog upp en del i vikt också. Jag gick upp typ 5 kg av min kladdkaka, shiit, jag måste verkligen börja träna och banta! Banta banta banta!!!

Juste, sen
köpte jag en pizza som jag och min brossa dela på, så nu måste jag banta ännu mera! Haha, och juste, snart kommer också Roxana över och vi ska köpa en hel del onyttigheter som vi ska smaska på ikväll hemma hos David. Ännu mer banta! Nej, haha, nu ska jag inte tjata ut er mer med att jag måste banta, men det måste jag verkligen!

Idag ska
alltså älskade trion vara! En hel kväll för oss själva! Thank god it's friday!! :D Nu måste jag gå, för om ca en minut kommer Roxana hit, ha det bäst ikväll! Vi hörs senare!

Gammal bild på alla oss :D


School

Gormorgon på er allihoppa!

Jag är vaken och snart är det dags för att gå till skolan. Tro det eller ej så är fredag min värsta dag i skolan. Fredag = lång dag med massor av lektioner, great! Jag vet inte hur de tänker när de håller på med scheman. Jag menar, hur kan de lägga så många lektioner på en fredag, vill de inte att vi ska ha helg eller? Aja ...

Idag har jag inte så många planer, det enda som är nämnvärt i bloggen är att jag ska träffa David och Roxana idag. Det ska bli sjukt mysigt för det var ett tag sedan vi sågs. Speciellt jag och David.

Nu måste jag åka, ha det bäst!


not cool amir

Är det bara jag som INTE gillar Amirs nya frisyr? Den är förlåt mig så äckligt ful! Sorry Amir men jag måste ge dig HELA ÅRETS DISS här! FUL FUL FUL och NEJ jag är inte avis, speciellt inte på den där frisyren! Han liknar en blonderad tupp! Haha ;P
My outfit is so fetch


Outfit of today

Det var grymt kallt imorse att jag behövde halsduken!


Today is not tomorrow

Tja Allesammans!

Jag hade en väldigt stressig morgon idag! Jag vaknade ungefär TIO minuter innan bussen skulle åka, så då var det bara att gå upp, borsta tänderna, sätta på sig lite kläder och sticka iväg! Ja, ni som går i skolan lite längre bort från hemmet förstår nog vad jag menar.

Vi hade det ganska soft idag, skoldagen började med Kemi, därefter hade vi biologi och svenska. Efter svenskan var det lunch, och till lunch blev det potatisbullar, mums! I slutet hade vi fysik och därefter hade vi infomöte om vårt projektarbete.

Jag och Bea
bestämde oss för att dra till Stadsbiblioteket efter för att kolla upp några böcker och eventuellt låna böcker, men eftersom jag har en skuld på 120kr så kunde jag tyvärr inte låna. Jag betalar skulden imorgon och kan därför låna imorgon.

Jag kom hem för ungefär en timme sedan och sedan dess har jag inte gjort så mycket förutom att dricka te och ätit donuts! Det var jävligt gott må jag säga, men jag ska ju börja träna nu har jag lovat mig själv. Vi får se hur det kommer att gå. Antingen så kommer det att gå jättebra eller jättedåligt, haha!

Nu ska jag faktiskt plugga, så ni får ta hand om er! Vi hörs senare! Puss

En helt vanlig konversation mellan mig och Roxana, haha! :P


RSS 2.0